De kinderen zijn tijdens de Kinderboekenweek terug in de tijd geweest. We hebben spannende verhalen over de geschiedenis gelezen zoals over ridders en dinosaurussen. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken…

De groepen 1/2 hebben de afgelopen week veel prentenboeken gelezen over Dinosaurussen, ridders en over oma Josephina die niet altijd oma is geweest. De kinderen hebben verschillende activiteiten gedaan rondom deze prentenboeken. Zij hebben een eigen dinosaurus getekend in een ei. Daarnaast hebben ze plaatjes van een meisje en jongen van jong naar oud gelegd en hebben als echte ridders gerijmd.

In groep 3 zijn we teruggegaan in de tijd van de ridders en prinsessen. Onze klas is omgetoverd tot een kasteel.
We hebben ons verkleed als echte ridders en prinsessen en samen in onze ridderzaal een fantastisch feest gevierd. Ook hebben we met z’n allen ridders en prinsessen geknutseld van papier.We hebben getekend en hele mooie verhalen en boekjes gelezen.

De kinderen van groep 4b hebben in de klas over ridders, jonkvrouwen en kastelen gesproken en opdrachten bij gemaakt. Kastelen zijn geknutseld en de ridders getekend. Ook zongen zij luidkeels een liedje over ridder Pim en jonkvrouw Jet. Daarnaast is de woordenschat uitgebreid met de woorden: kantelen, kasteelgracht, toernooi en schildknaap. Ook lazen zij het boek: “Vandaag ben ik een ridder.”

De kinderen van groep 5 hebben een tentoonstelling gemaakt van oude voorwerpen, zich verkleedt, stambomen gemaakt, een kasteel geknutseld, onszelf in het verleden getekend, een verhaal verzonnen, gezongen en gedanst op het liedje van de Kinderboekenweek en natuurlijk veel (voor)gelezen. 

Groep 6b is terug in de tijd gegaan naar het oude Egypte. Tijdens de schrijfles hebben we in hiërogliefenschrift geschreven. We hebben typisch Egyptische maskers geknutseld en onszelf als Farao getekend. Meester Mart heeft gezellig voorgelezen in de leeshoek en daarna mochten we dansen op het liedje ‘en toen?’ Ook mochten we zelf een verhaal schrijven dat over vroeger ging. Het leukste was dat we verkleed naar school mochten komen! Vrijdag sluiten we de Kinderboekenweek af met een bezoekje aan de Hub.

De kinderen van groep 8 hebben een tijdcapsule gemaakt en daarnaast hadden zij als opdracht een schilderij na te bootsen


Kortom: een geslaagde Kinderboekenweek 2020!